ANWB laadpas: alle informatie, voordelen en prijzen

De ANWB, bekend van onder andere de wegenwacht, biedt tegenwoordig een groot aantal diensten aan, waaronder laadpassen. De ANWB laadpas is aan te vragen met of zonder abonnement, waarbij de laadkosten voor abonnementhouders lager liggen.

Voordelen laadpas ANWB

De ANWB laadpas geeft je toegang tot ruim 500.000 laadpunten in het binnen- en buitenland. De laadpas werkt in combinatie met een applicatie, waarin je onder andere je sessies kunt bijhouden en laadpunten kunt vinden.

Ook een groot voordeel, de ANWB laadpas is aan te vragen zonder abonnement. Als je je elektrische auto vaak oplaadt, is het ook mogelijk om een abonnement af te sluiten. Kies je voor een abonnement, betaal je geen start- of transactiekosten.

Voor gebruikers van snelladers is het ook mogelijk om de ANWB laadpas te koppelen aan de applicatie van Fastnet. Dit doe je door in de Fastned-app bij ‘Betaalmethodes’ voor ‘laadpas’ te kiezen. Vervolgens vul je daar je laadpasnummer in. Hierna verlopen al je laadsessie bij Fastned via de laadpas van de ANWB.

Nadelen ANWB Laadpas

Over het algemeen is de ANWB laadpas erg handig en werkt deze goed samen met de applicatie. Toch zijn er een aantal kleine nadelen. Als je gebruikmaakt van snelladers, zal je bij Ionity en Fastned een hoger tarief betalen met deze laadpas. Verder is de dekking van laadpunten in het buitenland iets beperkter dan die van enkele concurrenten.

Prijzen ANWB laadpas

De tarieven van de ANWB laadpas die je betaalt per kWh verschillen per laadpunt. De actuele prijzen zijn altijd terug te vinden in de applicatie van de ANWB.

De prijs per kWh is voor alle gebruikers van de laadpas hetzelfde. Er zijn echter een aantal kosten die verschillen voor gebruikers van de laadpas met en zonder abonnement.

Voor alle informatie over de prijzen en kosten bekijk je de pagina over de ANWB laadpas tarieven.

Kosten zonder abonnement

Een groot voordeel van de ANWB laadpas is dat je deze zonder abonnement kunt gebruiken en je dus nergens aan vast zit. Voor gebruikers van de laadpas zonder abonnement, wordt per laadsessie bij een openbare laadpaal €0,34 in rekening gebracht. Deze kosten zijn uiteraard boven op de totale laadkosten.

Kosten met abonnement

De laadpas is aan te vragen inclusief een abonnement, ter waarde van €3,99 per maand. In dit geval betaal je geen vaste kosten meer bij het starten van een laadsessie bij een openbare laadpaal. Als je meer dan 12 keer per maand gebruikmaakt van een openbare laadpaal, zal een abonnement dus voordeliger uitvallen.

Voordeel voor ANWB-leden: Ook leden van de ANWB kunnen een laadpas aanvragen. Als je lid bent van de ANWB betaal je geen verzendkosten bij het aanvragen van de laadpas.

ANWB elektrisch rijden applicatie

De laadpas van de ANWB kun je gebruiken in combinatie met de applicatie. Door je laadpas te koppelen aan de applicatie is het mogelijk om laadsessies te beginnen en te stoppen direct in de app. Verder kun je alle laadpunten bij jou in de buurt en de prijzen per kWh zien.

De ANWB laadpas-applicatie is gratis te downloaden in de Google Play Store en de Apple App Store.

Bron afbeeldingen: ANWB laadpas applicatie

Geactualiseerd op: mei 12, 2024

Vergelijk meer laadpassen:


Scroll naar boven