Eneco eMobility laadpas review door Vervoersweg

De laadpas van energieleverancier Eneco geeft je toegang tot ruim 500.000 laadpunten in heel Europa. Het is mogelijk om een laadpas of laaddruppel aan te vragen, met of zonder abonnement. Bekijk op deze pagina de Eneco eMobility laadpas review door Vervoersweg.

Eneco laadpas review

Eneco is een van de grootste energieleveranciers van Nederland en België en onderscheidt zich door haar focus op duurzaamheid en transparantie. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in hernieuwbare energiebronnen, waardoor het aan het merendeel van haar klanten standaard groene stroom kan leveren.

Naast het leveren van groene stroom en aardgas, biedt Eneco ook meerdere oplossingen voor elektrisch rijden aan onder de naam Eneco eMobility. Het totaalpakket van een laadpas, laadpaal en energiecontracten maakt Eneco een interessante energieleverancier voor huishoudens met een elektrische auto.

De Eneco laadpas review door Vervoersweg is gebaseerd op drie factoren:

  1. Tarieven: laden, aanschaf en abonnement
  2. Dekking: binnen- en buitenland
  3. Applicatie: functionaliteiten en werking

Review tarieven Eneco eMobility laadpas

Het aanvragen van een laadpas bij Eneco is niet gratis, maar het is mogelijk om deze zonder abonnement te gebruiken. De maandelijkse abonnementkosten bedragen €3,00. Met het abonnement betaal je geen starttarief meer, wat aantrekkelijk is als je meer dan vijf keer per maand bij een openbare laadpaal oplaadt.

Eneco biedt naast laadpassen ook de installatie van laadpalen thuis aan. Als je ervoor kiest om een Eneco laadpaal te laten installeren ontvang je de laadpas gratis.

Verder hanteert Eneco dezelfde prijzen per kWh als andere laadpassen en zal je tegen aantrekkelijke tarieven je auto kunnen opladen. Bekijk onze pagina over de Eneco eMobility tarieven voor meer informatie.

Nieuwe laadpas vinden? Laadpassen vergelijken doe je met Vervoersweg!

Beoordeling dekking laadpas Eneco

De dekking van een laadpas is een van de belangrijkste aspecten als je een nieuwe aanbieder gaat kiezen. Hoewel je met bijna alle laadpassen overal in Nederland kunt laden, kan de dekking in het buitenland sterk verschillen.

De laadpas van Eneco heeft een relatief goede dekking waarmee je bij 500.000 laadpunten in het binnen- en buitenland terecht kunt. Vooral in België, Duitsland, Luxemburg en de Scandinavische landen is de dekking erg goed. Bovendien zijn veel snelladers bij het netwerk van Eneco aangesloten.

Enkel kleinere uitbaters van laadpalen, vooral in het zuiden van Europa, zijn vaker niet opgenomen in het netwerk van Eneco. Het gebruik van de Eneco laadpas in het buitenland is echter makkelijk en bij de belangrijkste laadpunten kan je in de meeste gevallen terecht.

Eneco laadpas applicatie review

De laadpas van Eneco werkt in combinatie met een applicatie en online klantenzone onder de naam Eneco MijnLaden. Met de applicatie kun je onder andere:

  • alle laadsessies en kosten inzien;
  • een vergoedingstarief instellen voor de stroom die je hebt gebruikt voor het laden van je auto;
  • maandelijkse facturen inzien;
  • dekking van de laadpas en beschikbaarheid van laadpalen inzien;
  • CO2-besparingen door elektrisch te rijden berekenen.

Nadelen Eneco MijnLaden. Eneco MijnLaden is een online klantenzone en geen applicatie. Het platform is dus een stuk minder gebruiksvriendelijk dan dat van enkele concurrenten, waarbij je alles in een applicatie kunt terugvinden. Om in te loggen bij Eneco MijnLaden zal je altijd gebruik moeten maken van een webbrowser. Het vinden van een laadpaal kan hierdoor ook lastiger zijn, zeker in het buitenland. Daarnaast is er geen routeplanner beschikbaar.

In Nederland is de afwezigheid van een applicatie geen groot gemis, doordat je overal terecht kunt met de laadpas van Eneco. In het buitenland kan het vinden van een laadpaal die is opgenomen in het netwerk van Eneco hierdoor wel een stuk lastiger zijn. De online klantenzone heeft echter wel alle informatie die je verwacht.

Geactualiseerd op: mei 12, 2024


Scroll naar boven